Az ehhez a DOC proseccóhoz felhasznált szőlők Porciában, egy Coneglianótól 30 km-re keletre található sík, üledékes területen nőnek és gyarapodnak, amíg szeptember közepén-végén le nem szüretelik őket. A közel két hónapig tartó másodlagos erjesztést követően az italt alacsony hőmérsékleten legalább három hónapig acéltartályokban tárolják, hogy a szőlő természetes adottságai megjelenjenek a borban is. Sárgás-zöldes színe összetett gyümölcsös illattal társul, melyben alma, körte, kajszi, citrus, mandula és virágok (akácia, akác és rózsa) is fellelhetők. Az egész ital nagyon kerek és krémes, visszafogott alkohollal, frissességgel és elevenséggel vár minket a pohárban. Remek párosítás fűszeres és savanykás ételek mellé, de cikóriás rizottóval és sonkával is kiváló.
Kiegészítőként választható hozzá saját márkás díszdoboz az elegáns megjelenésért.
Falstaff Prosecco Trophy 2022: 91 pont